House of Nashya ;
profile affiliates free page refresh follow

disclaimer
about
 aummchakkk !
typical selfie(s)*
Hello, i'm nazatul nashya ramli . Currently studying at UiTM Lendu, Melaka. Love you & fOOdz.
I'm c o o l !
 Add Me Follow Me Follow Me

bored?
ask me anything


exo-l?
click these




blog archieve
have a look

  • It's Your Day !
  • #FamVac at Pulau Besar, Melaka
  • Mee Bandung Muar (Second Try)
  • Eid Mubarak 2015
  • First and Last
  • #FamVac at Desaru Damai Beach Resort
  • Felt Case Buatan Sendiri
  • Kuih Pocong Hijau
  • Apa Boleh Buat Dengan Vaseline ?
  • Hello Kitty Malaysia Is Finally Here Today!


  • chatting
    let's talking


    followers
    puhlisss

    instagram
    beep beep


    thankyou
    big clap


    Template & design was made by Adam Faiz. Thanks to Michiko for the basecode, & Wanaseoby for the useful tuto and colourful backgrounds. TQ~!



    Bukan Kaki Kencing, Tapi Kaki Ngencess Lah
    Monday | 0 comments

    Hallo everyone ! Memandangkan tengah sem break ni, apalagi jalan-jalan sahaja. Nak kerja, tapi takda dekat area sini. Hokeh, bila baca tajuk kat atas tu balik, u'gais dah pekena Kopi Ngencess ke belum? Hahaha u'gais kenalah cuba sekali......perghhhh thorbaik ~ Disebabkan aku bukanlah peminat kopi, jadinya aku tak order air yang berasaskan kopi lerrr. Don't worry lah, ada flavor lain bah !




     Chocolate Caramel Premium / Cappuccino Caramel Premium / GreenTea Caramel / Green Apple Yogurt


    Yang aku pergi ngan makcik guwe ni, dekat Melaka, berhadapan Aeon Bandaraya Melaka (Jusco). Sebelum nak pergi, ade laa google sikit samada cafe tu bukak ke tutup. Apa yang ditulis, cafe tu 'CLOSED' . Aiyoyo punyalah hampa, tapi ajak je lalu tengok-tengok dulu. Sekali, BUKAK lah pulakkkkkkk. Nampak tak, jangan percaya sangat apa yang ditulis dekat google.
    Harga tidaklah mahal benau, berbaloi lah kalau kome semua nak lepak sampai 'mengencess'. Dalam 1 cup tinggi tu RM7 , RM8. Depends on apa yang kita pilih agaknya. Makanan pun ada jual kat cafe ni. Tapi, masa aku pergi, kami minum-minum....tak order makanan. Ahaks. 



    Tempat dia pun sgt selesa dan agak unik. Sempoi je. Yang paling menarik bagi aku, ade one side tu, dia sediakan kerusi tinggi dengan meja tinggi. Fuhh. Macam best duh. Malangnya, nasib haritu, baru nak pindah ke tempat tu, ada couples ni pulak dah ke situ. Kahkahkah. Melepas lah guwe~

    Lastly, korang boleh lah ajak member-member, famili & 'buah pinggang' u'gais menyinggah ke Kopi Ngencess. Have some break & enjoy your coffee !







    thesuperb
    -nazatulnashya-