House of Nashya ;
profile affiliates free page refresh follow

disclaimer
about
 aummchakkk !
typical selfie(s)*
Hello, i'm nazatul nashya ramli . Currently studying at UiTM Lendu, Melaka. Love you & fOOdz.
I'm c o o l !
 Add Me Follow Me Follow Me

bored?
ask me anything


exo-l?
click these




blog archieve
have a look

  • Resepi Mee Bandung Muar (Second Try)
  • Eid Mubarak 2015
  • Membawa Diri ke Melaka
  • First and Last
  • #FamVac at Desaru Damai Beach Resort
  • Felt Case Buatan Sendiri
  • Kuih Pocong Hijau
  • Apa Boleh Buat Dengan Vaseline ?
  • Hello Kitty Malaysia Is Finally Here Today!
  • Kad Raya Dari Nabila Medan !


  • chatting
    let's talking


    followers
    puhlisss

    instagram
    beep beep


    thankyou
    big clap


    Template & design was made by Adam Faiz. Thanks to Michiko for the basecode, & Wanaseoby for the useful tuto and colourful backgrounds. TQ~!



    #FamVac at Pulau Besar, Melaka
    Monday | 1 comments
    Assalamualaikum, Selamat Petang semua !

    Baru je balik dari #FamVac kat Pulau Besar, Melaka. Hihi it was fun and seronok ler ! 4 famili pakat gi sama-sama. Nasib baik aku tgh cuti sem, dapat le aku join. Tapi choy tak dapat ikut sbb da start kerja kat Spore. Biarlah dia kerja dulu. Nnti gaji dah besau, boleh bwk aku gi melancong (bkn melencong) hahahaha. Back to the main point, pergi sana 3 hari shj. Start 13/11/15 smpai 15/11/15.



    Berkumpul kat Homestay Parit Penghulu dulu and then baru konvoi gi Jeti Anjung Batu. Takdelah jauh angat dari homestay ke jeti. Dlm 30 minit smpai. Tiba je kat jeti, kumpul-kumpul barang kat tepi. Tunggu ayah beli tiket untuk kami. Hehehe. Naik feri kena bayar RM15 utk seorang. Waktu berlepas nak ke Pulau Besar ade byk trip. Kami ambil trip pukul 2.30 petang punya. Fyi, bayaran bil RM15 utk pergi dan balik. So, berbaloi lah kan? :)



    Sampai je di sana, dlm 20 minit kemudian, cuaca mmg panas terik. Panas sangat. Alhamdulillah jugalah, bagus cuaca. Taklah pergi sana cuaca hujan, tak best juga tak dpt explore pulau. Kat dlm gambar atas ni masa dalam feri with my bestgal, Tamara ! Hihi apalagi selpie ! And bawah tu pula time dlm van nak ke chalet. Kami punya chalet di D'Puteri Kurnia Resort. Bilik 107 dan 108. Berdekatan dengan swimming pool dan kedai makan.



    So, ni lah view pantai Pulau Besar. Cantikkan? Hehehehe. First day, ceplos terjun kat kolam. Fuhh bestnyooo. Nak berenang, tak pandai. Kihkihkih. Malam tu pula, takde wat apa. Cuma ayah and yang lain-lain pergi memancing pastu tangkap ketam.

    Besoknya pula, awal-awal pagi lagi dah pergi explore Pulau Besar dengan ayah, mak, Tamara dan Una. Peh penat nak mati. Tak jumpa banyak, sedihnya kami. Sebab apa, byk simpang. Kami pilih simpang lalu tepi pantai. Jangan cakap lah mmg serious cantik sangat air dia. Jernih dan biru wananya ! Nak tgk pantainya, check it out kat ig aku @NazatulNashya skrg ! Kihkihkihkih.

    Lepas penat berjam-jam explore pulau, balik chalet lapar. Ratah ketam goreng yg famili aku tangkap mlm semalam, pehhhhhh sedapnyerrr.lepas perut penuh diisi, berendam kat kolam lak. Kahkahkah. Bertiga jer uolls. Nasib baik pakai sunblock tebal-tebal, takdelah kene sunburn. Penat-penat berendam, naik kejap. Pekena nasi goreng kampung + air teh O ais. Pehhh bungkus makan tepi pantai. Walaweh, seronok! Dah kenyang tuh, santai santai jap. Dah petang sikit baru gerak gi mandi pantai ngan Kak Wati, Nash, Tacid, Abg Apis, Aya, Una and Gudu. Mandi pantai dekat2 ngan jeti gak sbb kalau dekat ngan chalet tuh mcm best. Byk batu~ Petang tuh pula, cuaca gelap. Masa balik nak ke chalet, hujan pula lebat turun. Guruh kilat sume berdentum. Stay je kt dlm bilik malam tuh. Dlm kol 9 ke 10 mlm, hujan dah berhenti. Aku ngan Nashren lak pi jenjalan cari ole-ole. Dekat je kedainyer dari chalet kami. Betul-betul terletak sebelah Makam Sultan Aariffin atau dekat-dekat jgk ngn masjid. Nashren beli gelang batu , 2 utas RM10.



    Yang warna hitam tu yg Nashren bagi kat aku. Lagi 1 dia bagi kat 'kawan' dia. Huhuhuhu. Yang merah tuh pula, Una bagi. Gelang tuh boleh tempah nama. 3 utas RM10. Kat kedai yang sama juga. Hihihihi. Malam hari kedua, kami pergi ke jeti, saje lepak tengok orang mancing. Suasana best, angin kuat. Wuhuuu. Nak ke jeti tu gelap gelita. Kena gi beramai-ramai lah, suluh jalan guna torchlight. Fefeeling sheram! Tiba kat jeti, apalagi bertitanic lah aku. Acaca berkepak main ngan angin kuat kat sana. Seyes, sejuk ~

    Okay, hari last pula, bercadang nak bangun pagi utk tgk sunrise tapi apakan daya, mata ni tertutup sbb penat gilos. Tak dpt tengok matahari terbit, tapi tgk view laut pagi-pagi best juga. 


    Lepas puas tengok view, Kak Wati ajak sarapan Nasi Lemak pula. Hihihi. Okaylah nasi lemak nya. Hari last tu tak buat byk aktiviti pun, just kemas-kemas barang. Check out pukul 12 tgh hari. Hah, lepas check out sementara tunggu van datang, aktiviti wajib adalah SELFIE ! Hahahaha. 






    Allright, dah sampai di Jeti Anjung Batu, ayah ajaklah makan tengahari di Pekan Merlimau. Kami makan kat kedai nasi berlauk. Tak tahu nama kedai tu apa. Tapi, ade ikan bakar lah sbg menu utama. Aku makan nasi lauk kari ayam, sayur togeh goreng dan ikan bakar Cencaru. Memang sedap, kena ngan tekak aku. Lalalalala. Sampai skrg terliur lagi bila sebut ikan bakar kat situ. Nanti nak ajak ayah mak makan situ lagi le. Hahaha.

    Memandangkan semua balik ke rumah masing-masing, kami rancang ambil gambar famili lah. Sekali sekala, selain hari raya aritu. Susah dapat berkumpul ramai-ramai macamni.So, aku akhiri post kali ni dgn sikit gambar kami. Heehehe. Semoga semua dipanjangkan umur dan dapatlah berkumpul mcm ni lagi ya. Aamin yra. Jumpa lagi dan byebye. Assalamualaikum.










    thesuperb,
    -nazaulnashya-